Vækst og udvikling i Ebberup og omegn

Vækst og udvikling i Ebberup og omegn

FOREDRAG

Noter og billeder fra foredraget om vækst og udvikling i Ebberup og omegn

Lawaetzerne kom Vi skal have skabt vores EbLab, og hvordan griber vi lige det bedst an? Der skal trækkes på et netværk, og her kommer de to Lawaetzer på banen. Skæbnen fører nogle gange mennesker sammen, så der skabes nye relationer, og ideér opstår. Lokalrådets Birgit Basballe kender Lene Lawaetz fra Spinderihallerne i Vejle. Direktør i Udvikling Assens Kristine Lawaetz Lyngbo har giftet sig med Lene´s bror, og Lokalrådets Pia Johansen arbejder med Udvikling Assens. Vi er så heldige, at Lene og Kristine gerne vil holde et foredrag på Ebberup Skole. Så fredag d. 6. april møder et par og tyve personer op. Formålet med foredraget er at få inspiration og viden, så vi kan udvikle vores EbLab.

Lene Lawaetz fortæller om, hvordan Spinderihallerne er opstået i en noget brugt fabrikshal. Hun fortæller om, hvordan det har udviklet sig fra nogle få iværksættere til nu at være et sted det summer af kreativitet, udvikling og samarbejde mellem omkring 80 mindre virksomheder. FabLab ved siden af Spinderihallerne bruges i dag af både iværksættere og skoler og her finder der også en udveksling af erfaringer sted, som gavner alle stedets brugere.

 

Kristine Lawaetz Lyngbo fortæller om, hvordan Assens Kommune er sat sammen rent vækst- og virksomhedsmæssigt. Hvad er det for nogle virksomheder, vi har liggende i vores lokalområde, og hvordan den typiske iværksætter ser ud, og hvordan bruger de Udvikling Assens i hverdagen. Hvad fik vi så ud af det? At vi sagtens kan skabe vækst og udvikling i Ebberup. Vi kan sagtens starte vores EbLab op for små midler og lade det udvikle sig med tiden. Vi slutter med at se lokalerne, som vi har fået stillet til rådighed af skolen. Det blev en rigtig god og inspirerende eftermiddag, så nu går vi i gang. Vi arbejder på en visionsplan, som skal bruges til at ansøge om støtte hos diverse fonde. Vi vil nemlig gerne have et EbLab borgerhus. 

Der skal lyde en stor tak til Lene Lawaetz og Kristine Lawaetz Lyngbo.

Nyhedsbrev

Læs hele omtalen i vores nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

X
X
X