Logo mærke

Kend din nabo

Historier om os i Ebberup+omegn.

Jeg vil gerne fortælle historien om -

Grethe og Svend Erik Haugaard​

4. januar 2018

Grethe og Svend Erik Haugaard har boet i Ebberup i over 40 år, og de kunne ikke drømme om at flytte væk fra byen, hvor de har dyrket sport og er kommet i hallen og fået så mange bekendtskaber, som ingen af dem ville have været foruden.

I den lyse udestue for enden af Højtoften, sidder Grethe og Svend Erik Haugaard, som har været gift i 47 år. Svend Erik er vokset op i Kirke Søby, mens Grethe kommer fra Ungersbjerge, og i 1975 flyttede de sammen ind i huset – de selv har bygget – for enden af Højtoften. Det lå naturligt for det dengang unge par at bygge i Ebberup, selvom de havde boet til leje i Assens.

– Vi ville gerne have vores eget hus, og så var det jo billigere at bygge i Ebberup. Så var det jo lidt imellem der, hvor jeg var fra, og hvor Svend Erik var fra. Vi er fra landet, derfor hav-de vi heller ikke de store ambitioner om, at komme til en større by, og det var simpelthen bare for dyrt at bygge i Assens. Men vi har aldrig fortrudt, fortæller Grethe Haugaard. Sammen har Grethe og Svend Erik børnene Rasmus og Nikolaj, som den dag i dag, begge bor i byen, hvor de voksede op med deres forældre. Til hverdag er både Grethe og Svend Erik meget aktive i foreningslivet, hvor især Svend Erik ikke er bange for at hjælpe til. Og på trods af, at han forrige år kunne runde de 70 år, så er han fortsat formand for Ebberup Hallen, Ebberup Borgerfor-ening og medlem af bestyrelsen i Assens Fjernvarme, alt dette for at støtte og hjælpe Ebberup. Gre-the har selv siddet i Støtteforeningen og tidligere været redaktør på Idrætsliv, så hun kan heller ikke selv lade være med at hjælpe til, det ligger simpelthen naturligt for dem begge. Og som Grethe selv siger:

– Der er jo et eller andet med det der, når man kommer til generalforsamlinger og lign., og man ikke kan tie stille, så bliver man helt automatisk valgt ind, forklarer Grethe med et glimt i øjet. Hver tirsdag og fredag mødes en stor håndfuld pensionister i fitness-lokalerne, hvor de træner og ikke mindst hygger sig med hinanden. Det er netop noget af det, som både Grethe og Svend Erik sætter stor pris på, da det virkelig er med til at styrke sammenholdet blandt de ældre.

– Det har været ganske naturligt for os, (red. at engagere sig i det lokale), også fordi vi altid har gået til sport. Vi dyrker og opsøger også det fællesskab, og at man kommer hinanden ved, fortæller Svend Erik. Men hvorfor sidde i en bestyrelse som 16-årig, som de begge har gjort? Det gør man simpelthen, fordi det giver en masse kontakter, og selvom man er ved at være oppe i årene, så kan det stadig give folk et smil, hvis man gør en forskel. I skoledebatten blev der også, fra de ældres side, gjort en indsats for, at skolens overbygning ikke skulle lukke, og alle er stort set interesseret i, at hjælpe de unge mennesker, som forhåbentlig har lyst til at flytte til byen. Som skrevet tidligere, så bor begge Grethe og Svend Eriks børn fortsat i byen, og den yngste, Niko-laj, har gjort som så mange andre på samme alder i byen. Han flyttede til Odense, hvor han tog sin uddannelse, og så efterfølgende er han kommet tilbage til byen for at stifte familie, og det er der en helt særlig grund til, hvis man spørger forældrene.

– Der er mange, som har været børn her i byen, der er flyttet tilbage og købt en bolig, som de har sat i stand. Jeg tror også, at det har noget at gøre med, at når de unge mennesker bliver ældre, så er det positivt at mærke, at de flytter tilbage til Ebberup, fordi de har haft en god barndom, og selvfølgelig også pga. de billige huspriser, forklarer Svend Erik Haugaard. I Ebberup er der ingen tvivl om, at der er en hel del ældre mennesker, og for at de ikke skal flytte til en anden by, så mener Svend Erik i hvert fald, at man skal få opført nogle lejeboliger. Hvis ikke det sker, så bliver de ældre nødt til, at forlade byen til fordel for f.eks. Assens, og det vil være rigtig ærgerligt for byen, hvis det begynder at blive det nye sort. Og selvom dåbsattesten ikke længere er helt så ny, som den tidligere har været, så kunne ingen af de to drømme om at forlade Ebberup by.

– Vi har aldrig haft lyst til at forlade byen, og der er så meget, som trækker i os her. Det er na-turen, lokalsamfundet, sammenholdet og hallen, hvor vi har lært en masse mennesker at kende. Det er det gode ved, at alle kender alle, og det er både på godt og ondt, afslutter Grethe og Svend Erik.

Af Mads Haugaard

Af Mads Haugaard

Mit navn er Mads Haugaard, og jeg er 15 år gammel. Jeg vil gerne være journalist. Jeg har skrevet min bedsteforældres historie.

Fortæl fortæl....

Er der en spændende historie om en i Ebberup og omegn, der er værd at fortælle, så skriv og send historien til os.
Du kan sende den i kontaktformularen nedenfor, send også et godt billede, der siger noget om historien.

Har du set?

Billede af Hvorfor bo her siden
Hvid logo transparent grafik
Payoff hvor solen altid skinner stor
X
X
X