Kærum logo grafik

Se en grøn plet på Fyn nær Assens
og oplev Kærum Kirke.

Kærum lokker med gode ferieoplevelser og grøn natur.
Overnatningsmuligheder, havudsigt og historiske
seværdigheder i små landsbyer omkring Ebberup.

Kærum byen for de cykelglade

Besøg Kærum midt i naturen

Kærum er en smuk lille landsby nær Ebberup på Vestfyn, hvor du og din familie kan holde ferie med skov, strand og mange seværdigheder. I Kærum Kirke kan du se de berømte kalkmalerier, og på egnen kan du besøge Hagenskov Slot, Sønderby Klint, Nordby Sø, Aa Strand og middelalderfangehullet i Aa.

Egnens Vartegn også smuk i aftenbelysning

Se Kærum Kirke – et vartegn for hele egnen

Kærum Kirke er en romansk kirke fra 1100-tallet. Kirken er et flot skue mod himlen, når den er oplyst i aftenmørket. Den ligger højt oppe på en bakke midt i sognet, og derfor var den tidligere sømærke for de sejlende på Lillebælt. Kirkebygningen er udvidet med våbenhus, hvælvinger og pulpitur for at give plads til kirkegængere af det ”unge Mandkøn,” sådan at gårdejere og husmænd før i tiden kunne sidde sammen med deres fruer i selve kirken. Dengang var der faste pladser i kirken, og de blev fordelt efter indkomst. Den, der bemægtigede sig en plads med urette, skulle betale en mulkt til sognets fattige!

Smug kik af kalkmalerier

Et smugkik gennem kirkeruden

Se kalkmalerierne i Kærum Kirke

En mørk nat i 1981 opstod der glødebrand i Kærum Kirke. Bygningen måtte restaureres af eksperter fra Nationalmuseet. Under arbejdet blev der afdækket kalkmalerier fra tre historiske perioder, som du i dag kan se i kirken. De ældste kalkmalerier er to romanske viekors, mens en gotisk udsmykning i våbenhus og kirkerum stammer fra 1400-tallet, og et epitafium oven over prædikestolen er fra 1571.

Kærums hemmelige have

Måske man kan sikre sig stikling til foråret

Kirsten og John flyttede ind i det charmerende hus i Kærum i 1974. Den fantastiske have, som især Kirsten har lagt mange kræfter i, har udviklet sig stille og roligt gennem årene. Haven er ikke offentlig åben men haveinteresserede har for længst opdaget denne unikke og skønne have, som ind i mellem bliver vist frem for både en enkelt forbipasserende men også hele haveselskaber.

Kærum Å Stien

I udkanten af Kærum tæt ved Melby og Odensevej kan man parkere sin bil, tage madkurven med på en gå- eller cykeltur ad Kærum Å Stien. Man kan sagtens have både barnevogne og kørestole med på turen, der noget af vejen følger Kærum Å. Man kan følge noget af ruten, vælge den korte eller tage den lange tur hele vejen rundt i Melbyskoven. Der er både en bålplads og overnatningsmuligheder i et shelter.

Gårdbørnehaven Gustavsminde

Se den dejlige video herunder

Slip børnene fri i det grønne

Overvejer du at flytte til Ebberup og omegn med familien, vil Gårdbørnehaven Gustavsminde måske være noget for dine børn. Her nyder ungerne udelivet med gårdens mange dyr. Glæd dig til at opleve Kærum midt i naturen – og se alle Vestfyns attraktioner!

Gl. Brydegård

Sov godt tæt ved Kærum

Der findes ret mange muligheder for overnatning i og omkring Ebberup.
Der findes alt fra bynære hoteller, campingpladser og Bed & Breakfast til steder i samme kategori men i naturskønne omgivelser.
Du kan også finde naturlejrpladser flere steder i området.
Tjek VisitAssens hjemmeside på www.visitassens.dk under menupunktet Godnat og sov godt.

her kan "mænd" være mænd

Fodbold Golf

På Faaborgvej lige mellem Kærum og Ebberup finder man Vestfyns-Fodboldgolf. I fodboldgolf sparker man til fodbolden og bolden skal i hul på banens 18 huller med færrest spark, præcis som man skal på en golfbane.
Man kan grille på terrassen eller booke gildesalen.
Vinterlukket indtil 29. marts 2018, hvorefter der er dagligt åbent fra kl. 9 – 21
www.vestfyns-fodboldgolf.dk.

Kom til Ebberup og omegn
ved hav og skov

KUNST – KULTUR – SPORT – EVENTS – FOLKELIGT​

galleri

Billeder fra Kærum​

Se flere billeder fra Ebberup og omegn

Find Kærum – landsbyen i det grønne

Tag familien med og få nogle skønne fridage sammen!

Hvid logo transparent grafik
Payoff hvor solen altid skinner stor
X
X
X